Het Duitse Cochem: ideale vakantiebestemming om de hoek

Cochem bezienswaardigheden

Wie op zoek is naar een mooie omgeving om op vakantie te gaan terwijl je daarvoor niet al te ver hoeft te rijden vanuit (waar dan ook in) Nederland, die doet er goed aan om de Moezelvallei op de lijst van kanshebbers te plaatsen. Dit is een relatief rustige en nog redelijk onontdekte streek, maar daarom niet minder mooi. De natuur is hier fraai en de dorpjes en steden stijlvol en gemoedelijk. Vooral Cochem is echt te moeite waard. Hieronder lees je wat in Cochem bezienswaardigheden zijn.

Peterskapelle, Cochem

Ontdek het kasteel

Het kasteel van Cochem is zonder meer een van de hoogtepunten van dit fijne Duitse plaatsje. Al van verre zie je dit kasteel (Reichsburg) opdoemen, gezien het feit dat het kasteel flink hoger op een steile berg ligt en daarmee flink hoger dan het plaatsje zelf. Van afstand is dit kasteel dus al een bezienswaardigheid op zich, maar nog leuker is natuurlijk om ook de binnenkant te gaan ontdekken. Dit kasteel is heden ten dagen open als een soort museum. Vooral de eetkamer, de ridderzaal en de jachtkamer spreken hierbij tot de verbeelding. Mensen met liefhebberij voor authentieke en chique ingerichte kamers kunnen hier helemaal hun hart ophalen.

Winneburg, Cochem

Bezoek het historische marktplein

Wie Cochem bezoekt kan verder niet om het centraal gelegen historische marktplein heen. De vakwerkhuizen zijn hier van onweerstaanbare schoonheid, iets waar zelfs mensen die niets met architectuur hebben van onder de indruk zijn. De Sankt Martin Kirche en het stadhuis zijn ook echte blikvangers. Wie langer van plan is in deze contreien te verblijven, die bezoekt natuurlijk ook een paar van de souvenirwinkeltjes die je aan dit sfeervolle plein vindt. De dag sluit je niet op een betere manier af dan met het proeven van een lokale Moezelwijn in een van de Weinstuben.